Bewust ondernemen, hoe doe je dat?

Loading

Bewust ondernemerschap of een bewuste onderneming?

Er is een verschil tussen bewust ondernemerschap en een bewuste onderneming. Als je een bewuste onderneming hebt focus je je hoogstwaarschijnlijk op duurzame of spirituele producten/diensten, staat persoonlijke ontwikkeling, eerlijkheid en het bespreekbaar maken van bepaalde taboes misschien wel centraal of focus je je op de wereld van morgen in de vorm van plantaardig eten of andere bewuste levenskeuzes.

Bewust ondernemerschap gaat over jouw manier van werken binnen je bedrijf en vooral hoe je jezelf binnen dat systeem ziet. Dan heb ik het over hoe je jezelf behandelt als een opdracht niet helemaal loopt als je gehoopt had, of hoe jij in staat bent om grenzen te zetten wanneer de werkdruk op blijft lopen.

In hoeverre ben jij je bewust van jouw rol binnen je onderneming?

Herken je het op tijd als iemand misbruik maakt van jouw goedheid? Kun je het succes of het uitblijven daarvan loskoppelen van jouw eigenwaarde? En hoe ga jij om met fouten maken die je misschien wel een hele leuke opdracht hebben gekost? Geef je jezelf de ruimte om te mogen groeien, om te mogen leren van je fouten en ze een waardig plekje te geven in de geschiedenis van jouw onderneming?

Social Media staat bol van de succesverhalen en het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig met gemak de 10K per maand aantikt. En als dat bij jou niet het geval is, dan doe je duidelijk iets fout. Toch? Vooral als startende ondernemer kun je gevangen raken in de illusie dat de uitdagende onderdelen van je onderneming wel even snel gefikst kunnen worden.

Het verschil tussen de realiteit van Social Media en jouw realiteit kan nogal groot zijn. Logisch dat we aan onszelf gaan twijfelen. Het is niet dat het een beter is dan het ander, maar het gaat puur om jouw eigen waarheid. Wat is het waar je in wilt geloven en kun je jezelf de ruimte geven om daar op JOUW manier naar toe te groeien?

Ben je op zoek naar een Groene Virtual Assistant om mee samen te werken? Of zet je net de eerste stappen met het starten van je bedrijf en heb je wat hulp nodig met het opzetten? Waar jij ook bent in jouw ondernemersreis, ik ondersteun je graag. Voor meer informatie ga je naar mijn diensten of stuur je mij een email óf bericht op Instagram.
Wat is jouw overtuiging die je had voordat je ondernemer werd die toch iets anders is als dat je van tevoren dacht? Post jouw ervaring hieronder in de comments 👇🏻

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Picture of Over mij

Over mij

Mijn naam is Celine Theunissen en ik ben de eigenaresse van Verbinden in Liefde. Als Virtual Assistant ondersteun ik bewuste, duurzame & spirituele ondernemers met het managen van hun online bedrijf. Op deze blog lees je alles over het runnen van jouw eigen online bedrijf.

Instagram @verbinden.in.liefde

Meest bekeken

Follow

Momenteel lees ik

Meer lezen

Bewust ondernemen, hoe doe je dat?

Bewust ondernemerschap of een bewuste onderneming? Er is een verschil tussen bewust ondernemerschap en een bewuste onderneming. Als je een bewuste onderneming hebt focus je